personal training & personal pilates


Met Personal Training en Personal Pilates krijg je volledige persoonlijke aandacht. Hierdoor is je training effectief en wordt je techniek nauwlettend in de gaten gehouden.

 

Personal Training

Als personal trainer train ik niet alleen, maar ben ik tegelijkertijd coach; een coach die motiveert en stimuleert. Een stok achter de deur voor de momenten dat je af wilt haken en/of een luisterend oor wanneer het (even) tegenzit. Ik ga op zoek naar je mentale en fysieke grenzen en zal je soms uitdagen deze te verleggen en ze soms juist voor je bewaken. Binnen jouw mogelijkheden, kansen, uitdagingen én eventuele beperkingen stellen we haalbare doelen om zo je succesmomenten te ervaren en te zorgen dat je door wilt gaan. Stapje voor stapje. 

We kunnen trainen met diverse attributen: gewichten, kettlebels, springtouw, elastiek, bokshandschoenen en stootkussen, fitnessbal, balanskussen, etc. Maar ook de omgeving zelf biedt vaak veel mogelijkheden en uitdagingen. We kunnen zowel buiten als binnen trainen.
Indien gewenst word je gemeten en/of gefotografeerd, zodat je je eigen proces goed kunt volgen en na een aantal weken goed kunt vergelijken en zien wat je vorderingen zijn. Zo komen je resultaten nog beter in beeld. Een vetmeting met de huidplooi-tang (vierpunts-meting) en een centimeter-meting (acht meetpunten) behoren ook tot de mogelijkheden.

Personal Pilates 
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een rustige, effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig, sterk en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates, maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met 'core' wordt je romp of je kern bedoelt: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen (bron: gezondheidsnet). 

Personal Pilates kan worden gegeven op de locatie in de Stadstuin aan de Kaap Hoorndreef 66 in Utrecht. Maar aan huis (mits in Utrecht) is ook een optie. 

Nieuwsgierig geworden of zin om aan de slag te gaan? Laat het me weten en dan zie ik je hopelijk snel!